Friday, April 2, 2010

Vaata ette, EuroSTAR! Eesti Testijate Päev kogub tuure


Kui järgmiseks telehitiks saaks "Eesti otsib Supertestijat", siis esikolmiku oleks kindlasti leidnud naljakuu esimesel neljapäeval (01.04) toimunud Eesti Testijate Päevalt. See kujutas endast konverentsilaadset üritust, kus testimise eri valdkondade spetsialistid andsid ülevaate oma praktilistest töödest ja tegemistest.

Nagu telehitile kohane, oli saal täis noori fänne, kes ühelegi teemale tormilist kiitust avaldamata ei jätnud. Minu suurima aplausi pälvisid kaks esitlust:
• turvatestimine (Mait Peekma) ja
• veebipõhiste rakenduste automaatne testimine Seleniumiga (Raimond Sinivee).
Kes soovib teada ülejäänud teemasid, võib heita pilgu siia.

Mis siis pani mul kui korraldajal silma särama? Loomulikult oli väga meeldiv näha Swedbanki söökla külastajaid hämmeldunud nägudega vaatamas kohvitassidega ringi sebivaid ja innukalt vestlevaid testijaid. Vaheaegadel istusid igas võimalikus nurgas koos Eesti eri paigust kohale tulnud testijad, vahetades elavalt muljeid ja kogemusi.
Kindlasti ei saa mainimata jätta meie staaridest esinejaid, kes suutsid muidu tuimades eestlastes esile kutsuda rõõmsaid naerupahvakuid ja nad samas ka mõtlemapanevaid küsimusi esitama panna.

Kuigi meil puudusid kohtunikest Heidy Purga, Rein Rannap ja Mihkel Raud, avaneb kõigil osalejatel peagi võimalus oma hinnang anda, kui nende postkasti potsatab tagasisideküsitlus.

Quo vadis, Eesti Testijate Päev? Kas varasügisel tuleb uus üritus või peab aasta-paar ootama? Mina seda küsimust ei esitaks, vaid toetaksin nii käte kui ka vaimuga juba järgmise testijate päeva korraldamist!

Mis muud mul veel öelda oleks? Eks ikka suured tänud kõigile osalejatele, sügav kummardus meie säravatele esinejatele ning loomulikult kestev ovatsioon ürituse korraldajale – minule :D!

1 comment:

Unknown said...

Tänusõnad korraldajatele suurepärase töö eest ning loomulikult kiidusõnad esinejatele!