Wednesday, January 20, 2010

Seminar intellektuaalne omand ja tarkvara õiguskaitse 10. veebruaril 2010


Järgmine Eesti Testijate Liidu seminar teemal "Intellektuaalse
omandi õiguskaitse (IT vaatepunktist) ja tarkvara õiguskaitse" toimub kolmapäeval, 10. veebruaril 2010 algusega kell 17:45 kuni 19:30. Üritus leiab aset Helmese ruumides - Lõõtsa 6B (Ülemiste keskuse taga). Parkimine on tasuta.

Millised oleksid teie küsimused antud valdkonnas, millele te tahaksite vastuseid saada? Eesti Testijate Liit on välja mõelnud järgmised küsimused, mis võiksid seminari jooksul vastuse saada:

- Kas testija arendatavad testimise abivahendid (koormuse
generaatorid, testiandmete generaatorid vms) on käsitletavad kui tarkvara? See "testimiseks kasutatav tarkvara" võib olla loodud kasutades teiste osapoolte loodud testivahendeid, kuid ka "from scratch". Millised on selliste testimisega seotud tarkvaratulemite õiguskaitse võimalused?

- Kindlasti agaramad meist omavad ideesid, kuidas oma tööd veelgi
mugavamaks teha ning üheks võimaluseks võib olla laiemale ringkonnale
kasutamiseks mõeldud testitööriistade väljatöötamine ning
realiseerimine (testimisega seotud tootearendus).
Ka see eeldab teadmisi, mis seonduvad nii intellektuaalomandi kui ka
patenteerimisega, et oleks infot ja julgustust oma mõtetega edasi
minna, nende realiseerimisele.

Neile ning paljudele teistele küsimustele on valgust heitma kutsutud
Hele Karja ja Tõnu Nelsas.

Hele Karja on advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid
(http://www.glimstedt.ee) intellektuaalse omandi/IT töörühma liige,
kuhu lisaks kuulub veel ka professor Heiki Pisuke.

Hele tutvustab intellektuaalset omandi valdkonda. Orienteerivad teemapunktid on järgmised: intellektuaalne omand ja selle liigitumine, intellektuaalset omandi valdkonda reguleerivad õigusaktid, mida intellektuaalne omand kaitseb (nt arvutiprogramm) ja mida ei kaitse (nt ideed), intellektuaalne omand ja IT - andmebaasid ja arvutiprogrammid autoriõiguse seaduse kontekstis, näidiskaasus.

EAS koostöös advokaadibürooga Glimstedt Straus & Partnerid on andnud välja Eesti esimese intellektuaalse omandi kaitset käsitleva kaasuste kogumiku, mis on mõeldud kõigile ettevõtjatele. Kogumiku kohta informatsiooni saab sellelt aadressilt http://www.glimstedt.ee/ee.php/publikatsioonid/artiklid (artikkel
2008.12.16).

Tõnu Nelsas on AAA Patendibüroo (http://www.aaa.ee) patendivolinik. AAA Patendibüroos alustas ta tööd esilagu patendispetsialistina, kuid alates aastast 2000 on ta seal patendivolinik. Omab Euroopa patendivoliniku tiitlit, mis annab õiguse esindada leiutajaid või patenditaotlejaid, patendi omanikke Euroopa Patendiametis.

Tõnu tutvustab tarkvara õiguskaitse teemat: kaubamärk ja selle taotlemine. Tarkvarapatentide õiguskaitse süsteem riigiti, piirkonniti.

Seminarile on kutsutud kõik ETL liikmed ja muidugi ka mitteliikmed. Mitteliikmetel palume arvestada sümboolse tasuga - 150 EEK seminaril osalemiseks, mis tasutakse kohapeal sularahas või arvega. Viimasel juhul palun registreerumisel märkida maksja firma nimi ning kontaktaadress.


Oma osalemissoovist teatamiseks saatke kiri aadressile valli[at]testijateliit.ee
hiljemalt 5. veebruariks 2010.


Peatse kohtumiseni!

No comments: