Wednesday, November 5, 2008

Toimus esimene workshop teemal "Kuidas hinnata testija töö väärtust?"

Teisipäeval, 4. novembril toimus esimene Eesti Testijate Liidu liikmetele mõeldud workshop, kus püüti selgust saada testija töö väärtusest.

Testija tööd ja selle kvaliteeti on tihti keerukas hinnata. Küllap me seetõttu olemegi kõik kuulnud kahtlusi - "testimine ei tee tulemit paremaks - pärast testimise lõpetamist on tulem ikka sama vigane/korrektne kui enne testimist", "tagantjärele toodangus ilmnevate vigade lugemine ei ole meetrika vaid tagantjärele tarkus" jne. Kuid mis ikkagi on see, mis testimise väärtuslikuks teeb ning kuidas seda nii enese kui teiste jaoks mõõdetavatesse raamidesse panna?

Workshopil oli esindatud 9 liiget. Arvatavasti pani iga osaleja midagi uut ja kasulikku endale kõrva taha ning suutis workshopi käigus oma olemasolevaid mõtteid korrastada. Loodetavasti saame siin samas blogs peatselt lugeda worshopist inspireeritud mõtteavaldusi testijate töö väärtustamise teemal.

Saime üldjoontes kokku lepitud ka järgmise worksopi teema, milleks on „Testimise automatiseerimine - mis juhul, mis ulatuses ning kuidas“. Järgmine Workshop toimub detsembri alguses, koht ja täpne aeg selguvad paari nädala jooksul.

No comments: