Tuesday, November 25, 2008

Workshop teemal "EuroSTAR: The Future of Software Testing"

Selleaastane EuroSTAR toimus ühes kenas väikeses Hollandi linnas nimega Haag. Konverentsi peateemaks oli "The Future of Software Testing" ehk siis läbivaks teemaks oli: Mis meist, testijatest, tulevikus saab?

Selles küsimuses jagunes testijate kogukond kaheks koolkonnaks. Ühed kummardasid mõõdetavat, korratavat ja reglementeeritud testimist ning teised loomingulist, uurivat ja pidevalt küsimusi esitavat testimist. Argumendid olid veenvad mõlemal poolel (lähemalt neist workshopil), kuid isiklikult arvan, et tõde, nagu ikka, on kuskil seal vahepeal.

Testimist mõjutab tugevalt see, kuidas tooteid arendatakse ning seega olid konverentsil luubi all erinevad arendusmeetodid. Märksõnadest tooks ära Agiilne arendus (koos Exploratory testing'uga), SOA ja Model-based Testing, millest üheks vastasseisu paariks näib kujunevat Model-based testing ja Exploratory testing.
Reedel (28. november) toimuval workshopil annangi lühiülevaate mainitud teemadest ning pööran põhilise tähelepanu mulle isiklikult sümpatiseerinud testimise tuleviku nägemusele: Exploratory testing.

Loodan teid kõiki workshopil kohata!

1 comment:

Parasiil said...

kus ja mis kell nimetatud workshop toimub?